Hoogtepunten 2018

Van het maken van onze e-course tot het lanceren van PR-cursus.nl, en van gastbloggen voor Frankwatching tot een VIVA400-nominatie. Voor ons was 2018 een heel bijzonder jaar: 12 maanden waarin we keihard werkten, heel veel leerden en ook onze eerste successen konden vieren. Dit was ons jaar in een kleine vogelvlucht:

Januari: Video’s opnemen
Op 3 januari begonnen wij vol goede moed met het opnemen van de video’s van onze e-course. In totaal moesten er 24 stuks komen, en we wisten het in een dag klaar te spelen! Een mooie eerste stap van 2018.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzanne van Duijn (@vrijemeid) op

Februari – April: Lesmateriaal schrijven en opdrachten bedenken
Na het opnemen van de video’s hadden we een paar maanden uitgetrokken voor het schrijven van het lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit 24 hoofdstukken, ter aanvulling en ondersteuning van de video’s. Ook bevat elk hoofdstuk een opdracht, om de opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen.

April: E-course uploaden naar onze online leeromgeving
Toen al het lesmateriaal eenmaal af was, moest het hele zooitje geupload worden naar onze online leeromgeving en in een mooi design worden gezet. Een flinke klus, maar we zijn nog steeds heel trots op het resultaat :-)

April – Mei: Website afmaken
Hoewel onze e-course op een extern platform draait, wilden we natuurlijk ook een eigen website hebben om de cursus op te kunnen verkopen en om inspirerende blogs met jullie te kunnen delen. De eerste versie van onze website werd afgemaakt. Ready to launch!

April: Persevent voorbereiden
Omdat we allebei nog even tussendoor op reis gingen, besloten we te lanceren op dinsdag 8 mei. En aangezien we geloven in ‘practice what you preach’, wilden we dat zeker doen inclusief een perslancering. Geen gewoon persbericht uitsturen, maar een heus persevent met negen toffe journalisten en influencers. We boden ze een exclusieve preview en mini-workshop aan. In ruil daarvoor kregen we meteen publiciteit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PR-cursus.nl (@prcursus) op

Mei: Lancering en eerste publiciteit
Op 8 mei lanceerden we voor het ‘echte’ publiek. Het persbericht ging er ‘s morgens uit. Op 9 mei kwamen al de eerste publicaties online. Uiteindelijk wisten we in onze eerste maand al vijf publicaties te realiseren.

Juni – Juli: Eerste cursisten
Niets zo tof als onze eerste klant. En de tweede. En de derde. En alle klanten die volgen. Zo leuk om te zien dat ons product aanslaat. Dat jullie er echt mee aan de slag gaan. En niet te vergeten: daadwerkelijk beter zichtbaar worden en publicaties realiseren.

Augustus: Gastbloggen voor Frankwatching
Wat een eer: we mochten gaan gastbloggen voor Frankwatching! Inmiddels zijn we vaste auteurs en staan er meerdere artikelen van onze hand op de website. Een webinar komt er weer aan.

Augustus: PR-workshops
Augustus stond in het teken van onze PR-workhops, een nieuwe dienst om nog meer mensen te laten kennismaken met PR. Beide workshops waren uitverkocht. Trots! Enige nadeel was dat veel mensen hierdoor gingen denken dat we alleen offline workshops aanbieden. Maar onze core business is natuurlijk onze e-course!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PR-cursus.nl (@prcursus) op

September: PR-kickstart
Aan het einde van de zomer lanceerden we weer iets nieuws: onze PR-kickstart. Wat het inhoudt: 50 dagen lang ontvang je 50 PR-tips in je mailbox om je kennis te laten maken met PR. De PR-tips zijn zeer praktisch. Handig dus voor als je je wilt oriënteren op PR of juist al wat weet en een duwtje nodig hebt om te beginnen.

September: PR-challenge
Stilzitten is niets voor ons, en dus bedachten we weer wat nieuws. Eind september kwamen we met de PR-challenge, een gratis challenge van vijf dagen waarin we jullie uitdaagden om je voor te bereiden op PR en daarna echt te starten. Een goed begin is het halve werk! Bijna 150 mensen deden mee!

Oktober: PR-coaching
Laatste nieuwe dienst van 2018: op basis van feedback van klanten besloten we om PR-coaching te gaan aanbieden. Veel klanten bleken het namelijk moeilijk te vinden om echt aan de slag te gaan. Een stok achter de deur helpt veel mensen om eindelijk te beginnen en door te blijven gaan. Met onze PR-coaching geven we je advies over de uitvoering van jouw PR en het realiseren van media-aandacht.

November: 1.000 volgers op Instagram
Hoera, in de herfst van 2018 stond de teller op 1.000! Een mooie mijlpaal waar we erg blij mee zijn. Niet omdat cijfers het allerbelangrijkste zijn, maar omdat we dus al 1.000 mensen weten te inspireren op Instagram. Girls compete, women empower!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PR-cursus.nl (@prcursus) op

November: VIVA400
Toch wel een hele mooie kers op de taart: we werden eind 2018 genomineerd voor de VIVA400 in de categorie Zakenwonders. Wat een eer! Op 16 november vond de uitreiking plaats. Helaas hebben we niet gewonnen, maar die nominatie neemt niemand ons meer af. Bovendien was het weer goed voor onze eigen PR!

December: HOHOHO
Een mooie afsluiter van het jaar: onze decemberactie! We gaven jullie 50% korting op onze e-course, en dat leverde een recordaantal sales op. Dank jullie wel! Ondertussen waren we deze maand alweer heel druk met plannen maken voor volgend jaar. Er komen nieuwe workshops aan, de eerst groepscoaching vindt plaats en we starten een aantal hele mooie samenwerkingen. Stay tuned!

Onwijs bedankt voor jullie support dit jaar! Echt zo tof om te zien dat onze PR-tips jullie echt verder helpen. En natuurlijk hopen we dat 2018 voor jullie net zo mooi was.

Hopelijk tot ziens in 2019!

Liefs,
Chantal en Suzanne