kleine ondernemer

Grote bedrijven hebben vaak een hele afdeling voor hun PR. Als kleine ondernemer heb je daar natuurlijk geen geld en noodzaak voor. Of toch wel? Ook voor jou is PR handig én haalbaar!

Een interview met een kleine ondernemer zoals jij? Daar zit toch niemand op te wachten? En de kans dat jij ooit mag gastbloggen voor een groot vakmedium acht je vrijwel nihil. Think again! Wij vertellen je waarom je als kleine ondernemer ook aan PR zou kunnen en moeten doen.

PR voor kleine ondernemers
Geloof ons als we zeggen dat ook kleine ondernemers geïnterviewd kunnen worden door grote media en hun expertise mogen delen op Frankwatching, Emerce of een ander mooi platform. We zijn er zelf het levende bewijs van! PR is echt niet alleen iets voor grote bedrijven. Ten eerste omdat ook kleine ondernemers iets te melden kunnen hebben en ten tweede omdat je echt geen groot budget hoeft te hebben om in de media te komen. En juist voor een kleine ondernemer is media-aandacht natuurlijk zeer welkom!

1. Je kunt publiciteit juist gebruiken
De Apple’s, Tesla’s en KLM’s van deze wereld hebben eigenlijk geen PR meer nodig. Althans, deze bedrijven zijn al wereldberoemd en de media schrijven direct over hen als er ook maar een mini-nieuwtje is. Jij als kleine ondernemer daarentegen kan wel wat media-aandacht gebruiken. Jouw naamsbekendheid en reputatie moet nog flink groeien en meer klanten zijn altijd welkom. Kortom: je hebt genoeg redenen om aan PR te doen!

2. Je bent verfrissend
Goed nieuws, de media zitten op jou als kleine ondernemer te wachten! Over Apple, Tesla en KLM – om ze nog maar even te noemen – lezen we al genoeg in de media. Het is juist interessant om eens een ‘onbekende’ ondernemer aan het woord te laten. Er zijn bijvoorbeeld genoeg rubrieken die continu op zoek zijn naar nieuwe interviewkandidaten. Help de media dus een handje en pitch jezelf voor een interview, gastblog of quote voor een breder artikel. Je hoeft niet de beste ondernemer te zijn om in de media te komen, maar je moet jezelf wel laten zien!

3. Je hebt geen mega budget nodig
Gelukkig heb je geen duizenden euro’s nodig om aan PR te kunnen doen. Als kleine ondernemer hoef je heus geen duur PR-bureau in te huren die maandelijks voor een forse retainer voor je aan de slag gaat. Lang leve de freelance PR-adviseur! Voor nog geen paar honderd euro kunnen ze je sowieso aan een publicatie (of drie) helpen.

Niet telkens geld uitgeven als je in de media wilt komen? Leer dan zelf hoe je je eigen PR kunt doen. Chantal en Suzanne volgden ook geen PR-opleiding, maar weten zichzelf en hun klanten inmiddels ook telkens weer in grote media te krijgen.