Snappr 3 jaar

Begin mei is het alweer drie jaar geleden dat Snappr lanceerde. Fun fact: onze bedrijfsnaam was destijds nog PR-cursus.nl, naar onze gelijknamige e-course. Inmiddels zijn we drie jaar, een aantal nieuwe diensten en dus een bedrijfsnaam verder. In deze blog blikken we terug op het afgelopen jaar, een jaar vol ups en downs.

Debra en Mieke

In mei 2020 waren we vooral druk met de PR van onze klanten, waaronder Debra van der Heide en Mieke Kuilman. Debra kwam vorig jaar lente onder andere op tv bij RTL. Trots! Mieke lanceerde in de zomer haar Social Sales Academy, en ging onder meer viral met haar AD-artikel. Mooie PR voor onze klanten dus, maar ook indirect voor ons.

 

PR-tips van ondernemers

In juni bundelden we een aantal interviews met inspirerende ondernemers. Hoe komen zij in de media? Je leest in deze blog hoe o.a. Merel van der Wouden, Emilie Sobels, Wakuli en TooGoodToGo dat doen.

ProVeg

Een maand later startten we onder andere met de PR voor klant ProVeg, een stichting die zich inzet voor een meer plantaardig voedingspatroon. Het is de eerste klant van onze nieuwe freelancer Rianne. Daarnaast schreven we een blog over PR en brand marketing, die sindsdien elke maand goed weer wordt gelezen.

Adverteren

In augustus starten we met adverteren voor ons gratis whitepaper. We zijn tot dan toe organisch gegroeid, en willen graag opschalen. Ondanks onze PR-ervaring, geloven we erg in een mix van marketingmiddelen. Vandaar dat we er wat budget tegenaan gooien en het avontuur aangaan!

E-mailmarketing

Sinds we in de zomer overstapten van MailChimp naar Mailblue, en we adverteren voor onze whitepaper, groeit onze e-maillijst hard. Vanaf september besluiten we dit meer te benutten, en vaker een nieuwsbrief te versturen. In plaats van onze maandelijkse PR-tip, versturen we nu eens in de twee weken – of zelfs elke week een mail met waarde. Daarbij krijgen we in september en stroom van nieuwe 1:1 klanten. Hoera!

Veel nieuwe klanten, veel PR

We zijn op dreef met maar liefst zeven klanten, waaronder Lianne Reijntjes en Myrthe de Groot. We bereiken in november de 2.000 volgers op Instagram. En… onze hoogste maandomzet ooit!

Bad publicity en HOHOHO

Onze blog over bad publicity scoort goed. Daarnaast organiseren we traditie getrouw onze HOHOHO-actie. Met kerst vliegen de e-courses daardoor over de toonbank.

Happy new year

In januari starten we een samenwerking met onder meer Bureau Breinfijn en een handvol 1:1 klanten. Journalist Floor Bakhuys Roozeboom levert een interessante gastblog aan over het ontdekken van jouw mediawaardige verhaal.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Snappr | PR-bureau (@snappr_nl)

Nieuw: masterclass

Hoera, in februari lanceren we ons laagst geprijsde product: een masterclass over PR. In een half uurtje vertellen we je welke vijf dingen je zeker (niet) moet doen als je begint met je PR.

Uitbreiding team

Snappr groeit zo goed dat we in maart drie freelancers on full speed hebben. Ook worden we ingehuurd door Rowena Rousseau om een PR-workshop te geven aan haar coachees. Superleuk om te doen!

Terug naar 1 dag per week

Snappr loopt goed, klanten weten ons te vinden, het team is op dreef, de marketing doet zijn werk. We hebben afgelopen jaar zoveel geïnvesteerd in het whitepaper, e-mailmarketing, advertenties, blogs, SEO, social media, PR en natuurlijk het opzetten van ons team. Daarom vinden we het tijd om wat gas terug te nemen. Uiteraard blijven we achter de schermen betrokken, maar agenda-wise werken we alleen nog op dinsdag voor Snappr. Uiteraard is ons team altijd bereikbaar!

Na drie jaar kunnen we met trots zeggen dat Snappr staat. We bereiken wekelijks duizenden mensen via onze social media, nieuwsbrief en blogs. We staan voor veel PR-zoektermen op nummer 1 in Google. De tofste ondernemers weten ons te vinden en huren ons in voor hun PR. Dank voor dit vertrouwen!

Toch blijft de mooiste beloning: onze klanten terug zien in de media.

 

Liefs,

Team Snappr